Ko ti za zajtrk zapaše nekaj toplega, je kokosova kaša z jagodami brez glutena in sladkorja okusna in preprosta izbira. Privoščiš si jo lahko z jagodami ali drugim sadjem, ki ga imaš na razpolago.

Recept je brez glutena in sladkorja ter veganski in LCHF. Količina je primerna za eno osebo za zajtrk, lahko tudi za takojšnji obrok po treningu.

SESTAVINE:
– 120ml kokosovega mleka.
– 100g jagod.
– 100ml vode.
– 20g konopljinih beljakovin.
– 20g kokosove moke.
– 10g popečenega ribanega kokosa.
– 3ml vanilijevega ekstrakta.

POSTOPEK:
1. Zavremo kokosovo mleko, vodo in vanilijev ekstrakt.
2. Vmešamo konopljine beljakovine in kokosovo moko.
3. V ponvi popečemo riban kokos.
4. Narežemo jagode.
5. Kašo naložimo v posodo in okrasimo s kokosom ter jagodami.

NASVETI:
– Če želiš slajšo različico, lahko namesto vode uporabiš rastlinsko mleko ali dodaš sladilo, npr. eritritol.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 400 kcal.
– Maščobe 27,1g (od tega nasičene maščobe 22,4g).
– Ogljikovi hidrati 15,7g (od tega sladkorji 8,4g).
– Prehranske vlaknine 4,7g.
– Beljakovine 16,3g.