Jagodno-kokosove kroglice s čičeriko so po okusu podobne jagodno-kokosovim kroglicam s čokolado, le da je tokrat kakav tisti, ki kroglicam daje “čokoladni” priokus. Poleg tega je uporabljena ena sestavina, ki ni pričakovana v sladkih receptih, tj. čičerika. Brez skrbi, tega niso opazili niti ljudje, ki sicer čičerike ne bi jedli ne samostjno ne vmešano v kakšno jed.

Recept je brez glutena in dodanega sladkorja ter veganski. Iz spodnjih količin nastane dvajset kroglic, ki imajo vsaka okrog petdeset kalorij.

SESTAVINE:
– 90g suhe čičerike.
– 55g veganskih beljakovin z okusom jagode.
– 40g arašidovega masla.
– 25g vode.
– 20g ribanega kokosa.
– 10g kakava.
– 5g acai praška.

POSTOPEK:
1. Čez noč namočimo čičeriko in jo naslednji dan skuhamo.
2. Kuhano čičeriko spasiramo.
3. Zmešamo beljakovine, kakav in acai prašek ter dodamo spasirano čičeriko in arašidovo maslo. Po potrebi dodamo vodo.
4. Dobro premešamo (lahko v blenderju) in oblikujemo v kroglice.
5. Kroglice povaljamo v kokosu in shranimo v hladilniku čez noč, da se strdijo.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.001 kcal.
– Maščobe 42,5g (od tega nasičene maščobe 11,6g).
– Ogljikovi hidrati 83,3g (od tega sladkorji 18,5g).
– Prehranske vlaknine 1,8g.
– Beljakovine 70,3g.