Goveji mesno-zelenjavni polpeti

Goveji mesno-zelenjavni polpeti so pripravljeni v 5 minutah, če odštejemo čas peke, in so za razliko od siceršnjih polpetov oz. pleskavic vsebujejo še zelenjavo. Na tak način lahko otrokom na krožnik prinesemo zelenjavo, brez da bi to opazili.

Recept je brez glutena. Količina ustreza za osem polpetov za burgerje ali kot glavna jed ob posodi zelene solate za dve osebi za kosilo.

VEČ RECEPTOV ZA POLPETE

SESTAVINE:
– 245 g rumene paprike.
– 195 g korenja.
– 50 g grahove moke.
– Začimbe, npr. poper.
– 250 g govejega mletega mesa.

POSTOPEK:
1. Narežemo papriko in korenje.
2. V blenderju spasiramo rumeno papriko in korenje.
3. V blender dodamo grahovo moko in poper in zmešamo v enotno maso.
4. Prestavimo v posodo in na roke vmešamo goveje mleto meso.
5. Oblikujemo osem polpetov in jih pečemo 30 minut na 180 stopinjah.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 898 kcal.
– Maščobe 47,1 g (od tega nasičene maščobe 19,2 g).
– Ogljikovi hidrati 57,4 g (od tega sladkorji 11,2 g).
– Prehranske vlaknine 7,9 g.
– Beljakovine 60 g.