Wok zelenjava z dimljeno šarenko

ENGLISH VERSION:

Wok zelenjava z dimljeno šarenko ima z izborom omake azijski pridih. Dimljena šarenka poskrbi za polnost okusa, kisla smetana pa za svežino.

Recept je brez glutena. Kosilo je primerno za dve manj aktivni osebi.

SESTAVINE:
– 750 g mešane wok zelenjave.
– 35 ml sojine omake.
– 10 ml ribje omake.
– 250 g dimljene šarenke.
– 150 g kisle smetane.
– 20 g sezama.
– Začimbe, npr. poper.

POSTOPEK:
1. Skuhamo mešano wok zelenjavo.
2. Dodamo sojino in ribjo omako in kuhamo še pet minut.
3. Počakamo, da se zelenjava ohladi, medtem pa narežemo dimljeno šarenko. Nekaj rezin pustimo za okrasitev.
4. V zelenjavo vmešamo narezano šarenko (220g), kislo smetano, sezam (15 g) in poper ter premešamo.
5. Okrasimo s preostalim sezamom in preostankom dimljene šarenke.

NASVETI:
– Namesto dimljene šarenke lahko uporabimo dimljenega lososa.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 890 kcal.
– Maščobe 46,2g (od tega nasičene maščobe 17,4g).
– Ogljikovi hidrati 36,1g (od tega sladkorji 26,9g).
– Prehranske vlaknine 20g.
– Beljakovine 74,4g.