Tribarvni mascarpone brez sladkorja in peke

Tribarvni mascarpone je osvežilna sladica. Pripravimo ga brez peke in lahko takoj postrežemo. Recept je brez glutena in dodanega sladkorja in zadošča za tri kozarce.

SESTAVINE:
– 250 g mascarponeja (razdeljeno na tri dele).
– 50 g gozdnih sadežev.
– 90 ml mleka (razdeljeno na tri dele).
– 40 g čokolade brez sladkorja.
– 30 g mandljev.
– 100 g jagod.

POSTOPEK:
1. PRVA PLAST: Zblendamo 83 g mascarponeja, 50 g gozdnih sadežev in 30 ml mleka. Mešanico razporedimo v tri kozarce.
2. DRUGA PLAST: Stopimo čokolado in primešamo 83 g mascarponeja ter 30 ml mleka. Mešanico razporedimo po vrhu prve plasti.
3. TRETJA PLAST: Zdrobimo mandlje in 20 g zmešamo z 83 g mascarponeja. Razporedimo po vrhu druge plasti v kozarcih.
4. Okrasimo z jagodami in s preostalimi zdrobljenimi mandlji (10 g).

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.521 kcal.
– Maščobe 138,9 g (od tega nasičene maščobe 89,6 g).
– Ogljikovi hidrati 40,5 g (od tega sladkorji 14,8 g).
– Prehranske vlaknine 6,4 g.
– Beljakovine 27,4 g.