Tribarvni mascarpone je osvežilna sladica. Pripravimo ga brez peke in lahko takoj postrežemo. Recept je brez glutena in dodanega sladkorja in zadošča za tri kozarce.
SESTAVINE:
– 250 g mascarponeja (razdeljeno na tri dele).
– 50 g gozdnih sadežev.
– 90 ml mleka (razdeljeno na tri dele).
– 40 g čokolade brez sladkorja.
– 30 g mandljev.
– 100 g jagod.
POSTOPEK:
1. PRVA PLAST: Zblendamo 83 g mascarponeja, 50 g gozdnih sadežev in 30 ml mleka. Mešanico razporedimo v tri kozarce.
2. DRUGA PLAST: Stopimo čokolado in primešamo 83 g mascarponeja ter 30 ml mleka. Mešanico razporedimo po vrhu prve plasti.
3. TRETJA PLAST: Zdrobimo mandlje in 20 g zmešamo z 83 g mascarponeja. Razporedimo po vrhu druge plasti v kozarcih.
4. Okrasimo z jagodami in s preostalimi zdrobljenimi mandlji (10 g).
HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.521 kcal.
– Maščobe 138,9 g (od tega nasičene maščobe 89,6 g).
– Ogljikovi hidrati 40,5 g (od tega sladkorji 14,8 g).
– Prehranske vlaknine 6,4 g.
– Beljakovine 27,4 g.