Rdeče zelje s čičeriko, hummusom in z rastlinskim burgerjem

ENGLISH RECIPE:

Rdeče zelje s čičeriko, hummusom in z rastlinskim burgerjem je kosilo z izključno rastlinskimi sestavinami in primerno ravno za jesenski čas, ko je sezonsko na jedilniku rdeče zelje.

Recept je brez glutena in veganski. Ustreza kosilu dveh ali treh oseb – odvisno od potreb. Postrežemo lahko poleg sklede zelene solate ali pripravimo prilogo po izbiri in dobimo količino za družinsko kosilo.

SESTAVINE:
– 100 g čičerike.
– 500 g rdečega zelja.
– 100g hummusa.
– Začimbe, npr. kajenski poper, poper, mleti koriander.
– 230 g rastlinskih burgerjev oz. polpetov (2 kosa).

POSTOPEK:
1. Čez noč namočimo čičeriko in jo naslednji dan skuhamo.
2. Zelje dušimo v pokriti ponvi, da se zmehča, in vmešamo čičeriko ter hummus.
3. Dodamo začimbe in pokrito kuhamo na srednjem ognju 5 minut. Po potrebi dolivamo vodo, da dno ponve ni suho.
4. Medtem narežemo rastlinska burgerja na kocke, ki jih dodamo v ponev.
5. Kuhamo še 5 minut v pokriti ponvi in postrežemo.

NASVETI:
– V receptu so uporabljeni kupljeni rastlinski burgerji, lahko pa jih pripravimo tudi sami.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.414 kcal.
– Maščobe 69,4 g (od tega nasičene maščobe 4,2 g).
– Ogljikovi hidrati 129,3 g (od tega sladkorji 11,3 g).
– Prehranske vlaknine 11 g.
– Beljakovine 69 g.