Kokosova kaša z jagodami brez glutena in sladkorja

Ko ti za zajtrk zapaše nekaj toplega, je kokosova kaša z jagodami brez glutena in sladkorja okusna in preprosta izbira. Privoščiš si jo lahko z jagodami ali drugim sadjem, ki ga imaš na razpolago.

DRUGI RECEPTI ZA KAŠE

Recept je brez glutena in sladkorja ter veganski in LCHF. Količina je primerna za eno osebo za zajtrk, lahko tudi za takojšnji obrok po treningu.

SESTAVINE:
– 120 ml kokosovega mleka (iz pločevinke).
– 100 ml vode.
– 3 ml vanilijevega ekstrakta.
– 20 g konopljinih beljakovin.
– 20 g razmaščene kokosove moke.
– 10 g popečenega ribanega kokosa.
– 100 g jagod.

POSTOPEK:
1. Zavremo kokosovo mleko, vodo in vanilijev ekstrakt.
2. Vmešamo konopljine beljakovine in kokosovo moko.
3. V ponvi popečemo riban kokos.
4. Narežemo jagode.
5. Kašo naložimo v posodo in okrasimo s kokosom ter z jagodami.

NASVETI:
– Če želiš slajšo različico, lahko namesto vode uporabiš rastlinsko mleko ali dodaš sladilo, npr. eritritol.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 400 kcal.
– Maščobe 27,1 g (od tega nasičene maščobe 22,4 g).
– Ogljikovi hidrati 15,7 g (od tega sladkorji 8,4 g).
– Prehranske vlaknine 4,7 g.
– Beljakovine 16,3 g.