Sladoled vedno paše v kombinaciji dveh okusov. Zato sem avokadovemu sladoledu brez sladkorja dodala še borovničevega.

Recept je brez dodanega sladkorja in veganski.

SESTAVINE:
– 70g borovnic.
– 50ml sojinega mleka.
– 10g razmaščene lanene moke.

POSTOPEK:
1. V blenderju zmešamo borovnice in sojino mleko, da dobimo gosto maso sladoleda.
2. Dodamo laneno moko in ponovno premešamo.

NASVETI:
– Uporabimo zamrznjene ali sveže borovnice. Če uporabimo sveže, jih prej zamrznemo.
– Laneno moko dodamo zgolj po potrebi, če mešanica borovnic in sojinega mleka ni dovolj gosta – sladoledna.
– Sladoled pojemo takoj, saj se hitro začne topiti.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 83 kcal.
– Maščobe 1,9g (od tega nasičene maščobe 0,3g).
– Ogljikovi hidrati 8g (od tega sladkorji 5,8g).
– Prehranske vlaknine 5,3g.
– Beljakovine 5,9g.