Priprava curryja zaradi količine sestavin včasih deluje zahtevna. Kljub vsemu se v nekaj poskusih priučiš korakov in priprava te jedi postane užitek, še bolj pa bogate azijske arome, ko kuhano jed postaviš na mizo.

Recept je brez glutena in kot kosilo primeren za tri osebe.

SESTAVINE:
– 600g muškatne buče.
– 550g fileja vitkega soma.
– 400ml kokosovega mleka.
– 250g pora.
– 200ml vode.
– 140g korenja.
– 45ml sojine omake.
– 20g curry madras začimbne mešanice.
– Začimbe, npr. peteršilj, česen, kajenski poper.

POSTOPEK:
1. File vitkega soma začinimo s peteršiljem, česnom in kajenskim poprom ter ga popečemo v ponvi.
2. V višji posodi (npr. za kuhanje juhe) popražimo por in dodamo na kocke narezano muškatno bučo.
3. K zelenjavi dodamo korenje in dušiš, dokler se zelenjava ne zmehča do želene mehkobe.
4. Zelenjavo začinimo s curry madras začimbno mešanico in zalijemo s kokosovim mlekom in vodo.
5. Dodamo pečenega soma.
6. Po petih minutah kuhanja prilijemo sojino omako, premešamo in kuhamo še deset minut.

NASVETI:
– Po želji lahko za prilogo postrežemo z rižem. Tako lahko za kosilo postrežeš petčlanski družini.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.271 kcal.
– Maščobe 61,6g (od tega nasičene maščobe 61,6g).
– Ogljikovi hidrati 123,8g (od tega sladkorji 32,2g).
– Prehranske vlaknine 18g.
– Beljakovine 85,4g.