Čokoladno-vanilijev kolač z malinami je neke vrste marmorni kolač, saj je narejen v dveh plasteh, a ti dve nista tako izrazito različni. Za piko na I so dodane maline, odlikuje pa ga neizmerna sočnost.

Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in LCHF. Brez slab vesti in obresti si ga lahko privoščite kadarkoli čez dan kot prigrizek. Primeren je tudi za trikratni zajtrk.

SESTAVINE:
– 200g kokosove kreme.
– 3 jajca.
– 110ml mineralne vode.
– 100g orehove razmaščene moke.
– 55g temne čokolade brez sladkorja.
– 50g malin.
– 30g eritritola.
– 10g indijskega trpotca.
– 5ml vanilijevega ekstrakta.

POSTOPEK:
1. Na sopari stopimo čokolado.
2. Ločimo beljake in rumenjake.
3. Beljake stepemo v sneg.
4. Kokosovo kremo, orehovo moko, eritritol in indijski trpotec primešamo k rumenjakom.
5. Maso razdelimo na dva dela; v enega dodamo stopljeno temno čokolado, v drugega pa vanilijev ekstrakt.
6. Obe masi razporedimo v pekač (npr. silikonski) in pečemo 45 minut na 180 stopinjah.

NASVETI:
– Orehovo razmaščeno moko lahko zamenjamo z lešnikovo razmaščeno moko.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.243 kcal.
– Maščobe 75,1g (od tega nasičene maščobe 34,9g).
– Ogljikovi hidrati 78,3g (od tega sladkorji 12,5g).
– Prehranske vlaknine 29,6g.
– Beljakovine 82,2g.