Čokoladno-avokadova torta brez peke

Čokoladno-avokadova torta brez peke je preprosta in nizkokalorična sladica, ki si jo lahko privoščite za zajtrk ali malico ali, ko vam paše nekaj sladkega.

Recept je brez glutena, dodanega sladkorja in veganski. Torto narežemo na osem kosov in si dva privoščimo za zajtrk ali ene kos za prigrizek tekom dneva.

SESTAVINE:
– 70 g datljev.
– 150 g indijskih oreščkov.
– 30 g ribanega kokosa.
– 120 g avokada (1 srednje velik avokado).
– 15 g kakava.

POSTOPEK:
1. Datlje namočimo čez noč.
2. Indijske oreščke zmeljemo v moko.
3. Datlje po namakanju zmeljemo v pasto in dodamo indijske oreščke ter kokosovo moko.
4. Maso razporedimo po tortnem modelu približno 1 cm visoko (odvisno od velikosti modela).
5. Za kremo zblendamo avokado in kakav.
6. Kremo razporedimo po masi v tortnem modelu in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.473 kcal.
– Maščobe 104 g (od tega nasičene maščobe 32,5 g).
– Ogljikovi hidrati 112,1 g (od tega sladkorji 63,6 g).
– Prehranske vlaknine 18,6 g.
– Beljakovine 34,3 g.