ENGLISH RECIPE:

Čilijevi krekerji iz semen z makom so super hrustljavi krekerji, ki so hkrati še preprosti za pripravo. Najboljše pri tem pa je, da se lahko igramo z začimbami.

Recept je brez glutena in uporablja mešana semena znamke Odlično, katere izdelki so dnevno na mojem jedilniku. Iz spodnjih količin dobimo 16 večjih krekerjev.

SESTAVINE:
– 50 g lanenih semen.
– 50 g sončničnih semen.
– 100 g sezamovih semen.
– 100 g bučnih semen.
– 25 g mletega maka.
– Začimbe, npr. čili in curry v prahu.
– 2 jajci.

POSTOPEK:
1. Laneno in sončnično seme zmeljemo v moko.
2. Suhe sestavine zmešamo skupaj.
3. Stepemo jajci in ju vmešamo med suhe sestavine.
4. Dodajamo do 100 ml vode, da dobimo maso, ki se drži skupaj. Pustimo 10 minut, da se sestavine prepojijo.
5. Razporedimo na peki papir in razrežemo na kose želene velikosti.
6. Pečemo 20 minut na 160 stopinjah Celzija.

NASVETI:
– Postrežemo z domačim ali s kupljenim hummusom. Lahko pripravimo tudi jogurtov namaz ali jih jemo samostojno.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 2.041 kcal.
– Maščobe 174 g (od tega nasičene maščobe 25,3 g).
– Ogljikovi hidrati 55,8 g (od tega sladkorji 4,8 g).
– Prehranske vlaknine 17 g.
– Beljakovine 81,7 g.