Če se sprašuješ, kako porabiti bučke z domačega vrta, je recept za bučke v gorčični omaki s sirom za žar ena izmed možnosti, preostanek na rezine narezanih bučk pa shraniš v skrinjo, da imaš pripravljene za kuhanje pozimi. Gorčica da omaki zanimiv sladkast okus.

KAKO PORABITI BUČKE Z DOMAČEGA VRTA:

Grahov rdeči curry s tofujem.

Recept je brez glutena. Količina ustreza kosilu za dve osebi.

SESTAVINE:
– 500g bučk.
– 160g sir za žar (2 kosa).
– 100g sojine smetane.
– 30g gorčice.
– Začimbe, npr. curry.

POSTOPEK:
1. Bučke narežemo na čim tanjše rezine oz. kolute.
2. Bučke dušimo v ponvi, da izpustijo vodo.
3. Zmešamo sojino smetano, gorčico in curry ter mešanico prelijemo čez bučke.
4. Pokrito kuhamo deset minut in medtem v drugi ponvi spečemo sir za žar.

NASVETI:
– Kosilo lahko naredimo vegansko, če pripravimo zgolj bučke v gorčični omaki, namesto sira pa uporabimo kaj drugega, npr. tofu, sejtan, tempeh.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 818 kcal.
– Maščobe 71,8g (od tega nasičene maščobe 40,5g).
– Ogljikovi hidrati 70,2g (od tega sladkorji 29,1g).
– Prehranske vlaknine 12,2g.
– Beljakovine 64,5g.