ENGLISH VERSION:

Browniji z bučno moko po imenu mogoče delujejo bolj “slan” prigrizek kot “sladka” sladica, a bučna moka se odlično poda na oboje.

Dve ideji, kako bučno moko uporabiti za “slane” jedi:
1. Svinjina z zelenjavo, bučnimi žličniki in bučnim pestom.
2. Bučna juha z bučnimi žličniki.

Recept je brez glutena, sladkorja in veganski. Browniji pridejo izjemno mehki in sočni. Privoščite si jih lahko za zajtrk (trikrat) ali malico (šestkrat).

SESTAVINE:
– 380 ml mineralne vode.
– 200 g mandljevega jogurta.
– 180 g jagod.
– 100 g čokolade brez sladkorja.
– 80 g razmaščene bučne moke.
– 40 g razmaščene chia moke.
– 30 g praženih lešnikov.
– 10 g indijskega trpotca.

POSTOPEK:
1. Stopimo čokolado.
2. V posodi zmešamo suhe sestavine, tj. razmaščeno bučno moko, razmaščeno chia moko in indijski trpotec.
3. Mandljev jogurt vmešamo v suhe sestavine.
4. Ob mešanju z mešalnikom dodamo čokolado in mineralno vodo.
5. Preložimo v pekač na peki papir in maso enakomerno razporedimo.
6. Okrasimo z jagodami in nasekljanimi praženimi lešniki.
7. Pečemo 30 minut na 180 stopinjah.

NASVETI:
– Namesto mandljevega jogurta lahko uporabimo sojinega ali kravjega.
– Namesto chia moke lahko uporabimo dve jajci.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.423 kcal.
– Maščobe 86,7 g (od tega nasičene maščobe 30,5 g).
– Ogljikovi hidrati 83,7 g (od tega sladkorji 37,1 g).
– Prehranske vlaknine 49,4 g.
– Beljakovine 74,5 g.