Božično pecivo z okusom medenjakov

Božično pecivo z okusom medenjakov je preprosto pecivo, ki se prileže v času božičnih – decembrskih praznikov. Lahko ga uporabimo tudi kot energijski prigrizek med treningom.

Recept je brez glutena. Pecivo narežemo na osem rezin in si dve brez slabe vesti privoščimo za malico. Hranilna vrednost je ustrezna tudi za samostojni obrok, npr. zajtrk ali večerjo. Glede na prehranske potrebe pojemo okrog tri ali štiri rezine.

SESTAVINE za testo:
– 2 jajci.
– 80 g razmaščene mandljeve moke.
– 75 g eritritola.
– 20 g razmaščene kokosove moke.
– 20 g kakava.
– Začimbe za medenjake, tj. cimet, mleti ingver, kardamom, klinčki, muškatni orešček.

SESTAVINE za kremo:
– 300 g lahkega kremnega namaza.
– 25 g eritritola.
– 1 jajce.
– 3 g cimeta.
– Ščepec vanilije.

POSTOPEK:
1. Sestavine za testo z mešalnikom zmešamo v posodi.
2. Tri četrtine mase razporedimo v pekač s peki papirjem (npr. pravokotni za peko kruha z višjimi robovi), eno četrtino pa prihranimo za po kremi.
3. Sestavine za kremo v drugi posodi prav tako zmešamo z mešalnikom in prelijemo čez testo.
4. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah Celzija v ogreti pečici.
5. Po 10 minutah pecivo vzamemo iz pečice, po vrhu posujemo koščke preostalega testa in posipamo s cimetom.
6. Pečemo še 20 minut.

HRANILNA VREDNOST:
– Energijska vrednost 1.042 kcal.
– Maščobe 66,4 g (od tega nasičene maščobe 36,1 g).
– Ogljikovi hidrati 98,8 g (od tega sladkorji 9,8 g).
– Prehranske vlaknine 3 g.
– Beljakovine 73,6 g.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.